Aihe: Nyt huomio, katseet tänne!

(vielä kun keksisi miksi)
2017 Tiskivuoro tunnuskuva
11/2017
Kuplivaa tiistaita!
En muista olenko pitkään aikaan nalkuttanut (!) tästä, että aina jos toimii niin sanotusti "kevyellä organisaatiolla" (joka siis on useimmiten sama kuin yksin tai enintään parin työkaverin kanssa kimpassa oman toimen ohella), kannattaa ehdottomasti keskittyä vaan yhteen kanavaan kerrallaan.

Onko se sitten Facebook vai joku muu, 
riippuu täysin omista tavoitteista, mutta myös siitä
  • onko se oikea yleisö siellä ensinkään
  • mitä NE siitä kanavasta hakee ja
  • onko sulla resurssit sen täyttämiseen ja/tai tykkäätkö edes tehdä niitä juttuja.
Puhun nyt siitä, että kirjoitatko mieluummin kuin esiinnyt videolla, otat valokuvia jne. Mikä se sisällön ”formaatti” on. (Vertailua täällä.)

Sulle saattaa jo olla tuttu Instagram-suunnittelupohja jossa on esitetty pari hankalaa kysymystä, eli

1. Kenen pitäisi seurata sun sivua ja 2. Miksi.

Pätee joka ikiseen kanavaan, eikä pelkkään Instaan.

Muistetaan nyt sellainen juttu, ettei kukaan käytä Facebookia tai mitään muutakaan kanavaa mainosten takia. Vai väitänkö mielestäsi ihan höpöjä…? (Toki viihdyttäviä mainoksia katsellaan ja jaetaan, mutta juurikin sen viihdyttävyyden - tai koskettavuuden - vuoksi - ei sen tuotteen.)

Alla sitten se toinen juttu...

Loistavaa viikkoa sinulle Friend!

//Eveliina
Avaa julkaisu selaimessa klikkaamalla tästä jos se näyttää omituiselta.
Eve kasvokuva
Olen Live video -pioneeri Eve Koivula ja sparraan voimaa, kestävyyttä ja elastisuutta bisneksiin ja ihmisiin. Välineinä toimivat markkinointi, sosiaalinen media sekä kahvakuulat.Saitko tämän meilin kaverilta, kollegalta tai tutulta?
Klikkaa itsesi osoitteeseen tiski.fi niin saat sen omaan sähköpostiisi aina tiistaisin.

#HuomaaMut

Jos nyt lataat tästä sen Instagram-plannerin ja katsot kohtaa ”Miksi” sivulla 7: siihen kannattaa ihan oikeasti panostaa, koska kilpailu ihmisten huomiosta on nykyisin todella raakaa. Ja sitähän me pyydetään kaikilla näillä some-postailuilla:

HUOMIOTA
Tärrät Yhteisvastuun asialla
Itsellä tulee välillä samanlainen fiilis kuin partiossa jossa meillä on tusinan verran tokaluokkalaisia joiden pitäisi seurata ohjeiden antoa "noin minuutti, ehkä alle", että päästään hommiin.

Ja nämä tenavat ovat siis jo viettäneet päivän koulussa, jossa heistä on useimmiten pyritty imemään kuiviin kaikki keskittymiseen tarvittavat mehut… 

(Joka ei ole opettajien vika vaan sen, että sitä kapasitettia todellakin on rajallisesti meissä kaikissa.)

Olen siis satunnaisesti lisännyt ääntä, mikä toimii siksi, että se tulee yllätyksenä.  
- Menee yleensä kerran illassa läpi, toinen kerta - jos sitä joutuu käyttämään - on jo huomattavasti tehottomampi.

Arvatkaa vaan toimiiko lainkaan siinä vaiheessa jos jatkuvasti vaan huutaa, huutaa, huutaa ja huutaa vähän kovempaa…
Se parempi tapa on tehdä juttuja jotka niitä naperoita kiinnostaa erityisen paljon - kyllä ne niihin keskittyy! Hyvä kun saadaan lähteen kotiin - viimeksi piti ottaa huovutusneulat väkisin pois kun oltais vaan jatkettu. 
Ja sitten se, ettei sitä älämölöä parane päästää valloilleen missään vaiheessa tai on ihan hirveen työlästä saada tilannetta enää haltuun. Voinet kuvitella, jos tällainen natiaislauma on kaikki hallitsemattomasti yhtä aikaa äänessä, miltä se kuulostaa...

Toki,
jos mun oma viestintäni on tosi epäjohdonmukaista ja juttu rönsyilee sinne tänne, niin onhan sitä hirveen hankala seurata. Ja kun sitä on hankala seurata niin aletaan touhuta jotain muuta. NIinhän me aikuisetkin tehdään. (Ruvetaan räpläämään kännykkää kesken palaverin tai jotain.)

Ja
tämä muuten johtuu puhtaasti fysiologisista syistä. Meidän aivot reagoi kahdella tavalla: ne yrittää pysyä elossa JA säästää energiaa. Hankala viesti tarkoittaa sitä, että aivot alkaa polttaa liikkaa kaloreita ja siksi ohjaavat ajatukset muualle, helpompiin ja kiinnostavampiin asioihin.
Sama pätee siis yksi yhteen ihan jokaisen yleisön kanssa, joten teet kaikille ison palveluksen kun:
  • kerrot mahdollisimman SUORAAN ja selkeästi, mitä SINÄ siinä ihana seuraaja saat vastalahjaksi antamalla minulle osan erittäin rajallisesta huomiostasi - siis sellaista joka kiinnostaa sua kovasti
  • mietit millä (muulla kuin huutamalla) voisit yllättää 
  • ja kommunikoit säännöllisesti etkä vaan sillon kun sulla sattuu olemaan tiedotettavana joku mahtitarjous. Älämölö ehtii välillä nielaista heidät, joten viesti ei välttämättä pääse enää siitä läpi vaikka se olisi kuinka huikea.
Toivottavasti sait tästä jotain uutta ajateltavaa ja otat työn alle tuon miksi-sivun, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Ja että laitat viestiä tulemaan jos kaipaat siihen apua!

#missävika

Onko sulla Facebook-sivu joka ei tuota haluttuja tuloksia?
#somessatapahtuu
maskit joka lähtöön
Facebook julkaisi nyt sitten maailmanlaajuisesti ”Mesepäivän", joka on se aiemmin tänä vuonna testissä ollut snäppikopio Messengerin sisällä. Siitä löytyy älytön määrä näppäriä koristeita joita näköjään voi kuvaan tai 15 sek mittaiseen videoonsa liittää vain yhden kerrallaan, tai sitten en vaan osaa. Lisäksi voi piirtää tai kirjoittaa.

Vastaanottajia voi valita yksi kerrallaan tai sitten julkaista yleisesti kaikiile.
Vasta kun klikkaa alanurkasta ”Lähetä”, viesti tallentuu.
(Hukkasin kolme testiviestiä ennen kuin tajusin tämän. ?)

Tässä on nyt sitten taas kyse pystykuvasta, joten näitä näpsäytyksiänsä voi kierrättää Instagram-tarinoissa kuten snäppejä.

Totuus on kuin runous - useimmat ihmiset vihaavat sitä. (Tuntematon)
Like Twitter Pinterest Forward
Eve Aamu-TV:ssä
Tiskivuoron julkaisija Eveliina 'Eve' Koivula, live video -pioneeri, verkkomarkkinoinnin moniottelija, kahvakuulaurheilufanaatikko ja koutsi tarjoaa yli 20 vuoden käytännön kokemuksella apua yhdeltä tiskiltä markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - myös niille joiden budjetti on pieni.  

Tilasit hänen verkkojulkaisunsa tiski.fi-sivuilta. Ne saattavat sisältää suosituslinkkejä joista Evelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella. 

Jos viestien sisällöstä ei ole sinulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti.

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon 0400 230 612 tai lähettämällä viestisi sosiaalisen median välityksellä


Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse