Aihe: Jos voisit elää tämän päivän uudelleen

Friend, otahan eteesi paperia ja käteen kynä!
2017 Tiskivuoro tunnuskuva
10/2017
Kuplivaa tiistaita!
Sain 
viime viikolla arvokkaan muistutuksen siitä, mikä on eräs vaarallisimmista ajatuksista johon ainakin itse olen syyllistynyt aika usein: 

"Joo, mä tiedän tän jo. Mennään eteenpäin."

Tiedän (ts. olen oppinut) 
ihan hirveän määrän asioita, mutta montako niistä olen laittanut käytäntöön. Oikeasti. Käytäntöön. Viimeistä. Pilkkua. Myöden.

Aika harvan.

Olen saanut kotitehtäviä, 
jotka ovat jääneet tekemättä, ihan vaan koska 
”mä tiedän tän jo”. 
Tulokset niistä ovat sen mukaiset (lue: surkeat).

Tieto on yksi asia, 
sen päälle tarvitaan sitten riittävä motivaatio ja paljon toimintaa. 
Väittävät urheilupuolella, 
että 10 000 laadukasta toistoa. 

Eikä puolivillainen tehoa, vaan on pakko mennä epämukavuusalueelle - ei se auta. Ei parane kysellä, että onko tänään hyvä päivä, kyllä se sitten tehdessä selviää.

Tyyppi nimeltä Donald Miller (The Story Brand podcast) opetti yhden jutun josta voisi olla apua sullekin. Hän nimittäin kehottaa, että 

joka aamu ennen kuin ryhdyt töihin kysy itseltäsi:

"Jos voisin elää tämän päivän uudelleen, mitä tekisin toisin?”

Olen huomannut, 
että tästä on ollut runsaasti hyötyä jo ihan lyhyessä ajassa! 
Vähemmän tulee enää skipattua niitä 
ei-niin-kivoja hommia jotka on joka tapauksessa saatava hoidettua ja joita ennen lykkäsi ja lykkäsi ja lykkäsi ja lykkäsi ja lykkäsi ja... 

kunnes 
hävetti jo katsoa peiliinkin.

On muuten 
harvinaisen tarkkaan hukkaan heitettyä energiaa 
se joka menee itsensä sättimiseen ja/tai selittelemiseen, 
että kun mä nyt vaan oon ”tämmönen” (+valinnainen adjektiivi).

Enkä kyllä kannata itsensä sättimistä muutenkaan missään muodossa!

Mitä sinä olisit vastannut tähän tänään aamulla? (Ei tarvitse paljastaa julkisesti, mutta suosittelen, että laitat itsellesi ylös, ja sitten huomenna uudestaan.)

Loistavaa viikkoa sinulle Friend!

//Eveliina

Avaa julkaisu selaimessa klikkaamalla tästä jos se näyttää omituiselta.
Eve kasvokuva
Olen Live video -pioneeri Eve Koivula ja sparraan voimaa, kestävyyttä ja elastisuutta bisneksiin ja ihmisiin. Välineinä toimivat markkinointi, sosiaalinen media sekä kahvakuulat.Saitko tämän meilin kaverilta, kollegalta tai tutulta?
Klikkaa itsesi osoitteeseen tiski.fi niin saat sen omaan sähköpostiisi aina tiistaisin.

Ihania naisia Ilove Creative -aamiaistapaamisessa
Aamiaistapaamisessa Helsingissä ILove Creative -väen kutsumana. 
#somessatapahtuu

Facebook joka tarjosi meille taannoin mahdollisuuden peukutuksen lisäksi vaihtoehtoisiin reaktioihin on ilmoittanut, että näillä muilla onkin nyt vahvempi painoarvo algoritmin laskukaavassa. Tämä laskukaava siis määrittelee kuka näkee päivityksiäsi ja kuka ei.

Itseäni häiritsee suunnattomasti sydän-emojin tulkinta ”Ihastu”, joita kuulemma on yli puolet kaikista vaihtoehtoisista tykkäyksistä. Sitähän tulee käytettyä myös niinä hetkinä kun tahtoisi lähettää halauksen eikä itse tilanteessa ole mitään tykkäämisen arvoista.

Sitäpaitsi ainakin mun puhelimeni usein valitsee sen myös ihan omia aikojaan jos en ole tarkkana. Olenko ainut jolle käy näin?


Vaikka entykkää (eli sitä peukku alaspäin -nappia) ei ilmeisesti vieläkään valikoimaan saada, se on otettu testikäyttöön Messengerissä - joka sekin on siis Facebookin omistama. Siellähän nyt käytetään muutenkin emoji-merkkejä oikein sujuvasti joten vähän turhalta kuulostaa tämä mahdollinen uudistus. 

Jäädään seurailemaan tilannetta...
Sisältöstrategian avuksi

Pari viikkoa sitten Tiskivuorossa puhuttiin siitä tärkeästä tosiseikasta, että ihmisten ostopäätökset liittyvät aina tunteisiin. Sitä en tullut maininneeksi, että myös kaikki se ilmaismatsku jota laitamme jakoon on erikseen myytävä vastaanottajalle jolla on esimerkiksi tarve tuntea olonsa tyytyväiseksi, kiitolliseksi tai motivoituneeksi. Hän tahtoo olla luova, voimakas tai iloinen, hän kaipaa elämäänsä jännitystä tai ihailua tai sitä, että häntä ymmärretään. Hän tahtoo välttyä häpeältä, kivulta tai pettymykseltä.

Ja niin edelleen.

Kun mietit omaa viestintääsi; tekstejä joita kirjoitat, tai kuvia ja videoita, kysy itseltäsi millaisia asioita juuri sinun ostajasi kaipaa ja vahvistavatko sisältösi ja viestisi sitä mielikuvaa, että sinä voit auttaa ne myös saavuttamaan.

Lataa täältä avuksesi tulostettava lista josta löytyy edellä mainittujen lisäksi runsaasti muitakin yleisiä toiveita suunnittelun tueksi. Linkki lakkaa toimimasta 13.3.


PS. Kehtaatko paljastaa minulle syyn miksi SINÄ latasit - tai jätit lataamatta - tuon materiaalin? Tiedätkö mikä se oli? 

PPS. Tähän ei ole oikeita ja vääriä vastauksia vaan haluaisin kuulla ne kaikki. Klikkaa siis vastaa viestiin ja laita ajatuksiasi tulemaan, joohan! 
Se mitä myyt ei ole ikinä yhtä tärkeää kuin syy siihen, että joku sen ostaa. 
- Ash Ambirge -
Like Twitter Pinterest Forward
Eve Aamu-TV:ssä
Tiskivuoron julkaisija Eveliina 'Eve' Koivula, live video -pioneeri, verkkomarkkinoinnin moniottelija, kahvakuulaurheilufanaatikko ja koutsi tarjoaa yli 20 vuoden käytännön kokemuksella apua yhdeltä tiskiltä markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - myös niille joiden budjetti on pieni.  

Tilasit hänen verkkojulkaisunsa tiski.fi-sivuilta. Ne saattavat sisältää suosituslinkkejä joista Evelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella. 

Jos viestien sisällöstä ei ole sinulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti.

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon 0400 230 612 tai lähettämällä viestisi sosiaalisen median välityksellä


Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse